Hoe werkt Earcatch/Subcatch?

answer:

Earcatch is de app die er voor zorgt dat blinde en slechtziende mensen een bioscoopfilm of tv-programma optimaal kunnen volgen met behulp van audiodescriptie. Via een koptelefoon horen ze een stem die precies beschrijft wat er tussen de dialogen door op het scherm gebeurt.
Met de komst van Earcatch is bioscoopbezoek nu ook aantrekkelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Alle bioscopen en filmtheaters in Nederland kunnen vanaf nu deze nieuwe doelgroep van harte welkom heten. De innovatieve app stelt mensen met een visuele beperking in staat audiodescriptie te gebruiken tijdens Nederlandstalige films die vanaf september 2015 zijn uitgebracht. Voor een compleet overzicht van films en series die beschikbaar zijn kun je terecht op de website van Earcatch.

De app Subcatch bevat speciale ondertiteling voor Nederlandstalige bioscoopfilms en documentaires, waardoor ook slechthorende en dove mensen deze kunnen volgen. Het bijzondere van de technologie van de app is dat de gebruiker de film of documentaire bij elke vertoning in elke biilmtheater kan gebruiken via een smartphone of tablet. Zowel de app als de ondertiteling is gratis beschikbaar. Door te luisteren naar het geluid van de film is Subcatch in staat te synchroniseren, waardoor de ondertiteling automatisch met de film meeloopt. Voor een compleet overzicht van films en series die beschikbaar zijn kun je terecht op de website van Subcatch.