vraag:

Hoe kom ik aan een cd of muziek-dvd die niet in de catalogus staat?

answer:

Als je een cd of muziek-dvd niet kunt vinden in de catalogus van de Drentse bibliotheken, is het vaak mogelijk deze te reserveren bij de Centrale Discotheek van Rotterdam (Muziekweb).
Dit kan op twee manieren:

  • via Leendirect van Muziekweb.nl
  • via de landelijke aanvraagknop in de catalogus Drenthe.

Leendirect gaat als volgt:
Meld je in je eigen bibliotheek aan voor de (gratis) service 'LeenDirect'. Je wordt dan lid van Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) met je eigen bibliotheek als afhaallocatie.
Vervolgens heb je thuis via internet toegang tot de catalogus van de muziekcollectie van de Centrale Discotheek Rotterdam (Muziekweb). Hier kun je de gewenste cd of dvd reserveren. Dit kan op de bibliotheeksite via je Persoonlijke pagina – Mijn Menu.
De gereserveerde cd of dvd wordt geleverd via je eigen bibliotheek. Als de cd niet (direct) kan worden geleverd, krijg je daarvan een bericht.
Voor het reserveren via Muziekweb.nl betaal je leengeld. Dit kun je in je eigen bibliotheek betalen als je de cd of dvd afhaalt.
Het lidmaatschap van CDR geeft ook toegang tot digitaal muziek lenen. Dit houdt in dat je een muziekbestand van hoge kwaliteit (256 kbps) kunt downloaden en kunt opslaan op je computer. Dit bestand is gecodeerd, daarom wordt bij het downloaden automatisch een sleutel toegezonden. Hiermee kun je de muziek (gratis) gedurende een week, of maximaal 70 maal beluisteren.