20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Zullen we samen 2D’en?

PLUSPAKKET

2D tekenen is één ding, maar een 2D-tekening of foto bewerken met de computer tot iets heel anders brengt je naar een heel ander niveau! In de workshop ‘Zullen we samen 2D’en’ leren kinderen hoe zij digitale 2D-technieken kunnen inzetten om hun eigen ontwerpen te maken. Ze leren hoe je een eigen sticker, laserontwerp, grafisch ontwerp, fotobewerking en simpele 2D-animatie kunt maken. Want tekenen met de hand is best lastig, maar tekenen op de computer kan echt iedereen.

We gaan op verschillende manieren digitaal tekenen en digitale bewerkingen in 2D toepassen. Als je weet hoe je een vector tekening kunt maken, kun je deze bijvoorbeeld met een echte lasersnijden of snijplotter uitsnijden. Foto’s kun je heel goed bewerken als je werkt met een green screen en er zijn hele leuke simpele 2D-animatie programma’s te vinden.

Professor Jack heeft voor deze workshop van alles uit de kast getrokken wat met 2D ontwerpen te maken heeft: grote apparaten, laptops, tablets… Hier leren de kinderen mee om te gaan. Aan het eind gaan de kinderen naar huis met een zelf gelaserd object.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Digitale Geletterdheid
  • bibliotheekbezoek (JackLab)
  • duur: 1,5 uur
  • prijs: € 3,50 per leerling
  • incl. voorbereidende les en instructies en inspiratie voor het geven van een vervolgles op school

Bijbehorende competentie(s):

  • computational thinking

*) De ABOS-programma’s van de lijn digitale geletterdheid voldoen aan de opgestelde competenties van SLO/Kennisnet.