20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Poemmasjien

BASISPAKKET

De leesmediaconsulent laat de kinderen kennismaken met de Poemmasjien van Professor Poem: een heuse dichtmachine die in de groep gemaakt gaat worden. Met behulp van de machine gaan de kinderen aan de slag met het lezen van gedichten en zelf gedichten maken. De kinderen maken kennis met melodie, ritme, rijm en de verbeelding van de gedichten. Kinderen ontdekken dat poëtische taal soms zomaar opeens vanzelf komt en naar meer smaakt.

De gevarieerde collectie poëziebundels blijft een periode op school, zodat de kinderen er dagelijks van kunnen genieten. Daarnaast biedt de handleiding suggesties om met de groep zelf gedichten te maken in verschillende vormen. De gedichten worden in de Poemmasjien gestopt en via een klep of buis kunnen ze eruit worden gehaald en worden voorgelezen of voorgedragen.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Lezen
  • gastles + collectie
  • duur: 2x 1 uur
  • leentermijn: 5 – 6 weken

 

“Of kinderen op school plezier krijgen in het beluisteren, lezen en zelf schrijven van gedichten, wordt in hoge mate bepaald door de geïnspireerde leerkracht die zelf belangstelling heeft voor poëzie. Maar wat bied je kinderen aan en hoe ga je daarbij te werk? Dit programma biedt handvatten en inspiratie!”