Bas en Daan

Bas en Daan wordt aangeboden vanuit het Cultuurkeuzemenu.

Bas en Daan, de hoofdpersonen uit het boek ‘Bas en Daan graven een gat’, hebben de moed om op jacht te gaan naar iets bijzonders. Ze graven een gat diep in de grond en gaan op zoek. Maar wanneer is iets nou bijzonder, en wanneer is iets een schat? Dit prentenboek geeft misschien wel de grootste zoektocht van het leven weer, en staat centraal in dit nieuwe project dat wordt uitgevoerd door Bibliotheek DNK in samenwerking met filosofiejuf Fabien van der Ham en dansdocent Lianne Jacobs.

Het boek
Bas en Daan lopen op een dag de tuin in en beginnen te graven naast het appelboompje. Vastbesloten om iets te vinden, veranderen ze elke keer van richting, maar het is de vraag of dat handig is.

De kinderen in de klas zien net een beetje meer dan de hoofdpersonen, en zullen daardoor steeds weer iets anders ontdekken in dit bijzondere verhaal met de prachtige prenten. Het nodigt uit tot nadenken over thema’s zoals geluk en gelukkig zijn, zoeken en vinden, toevalligheid en avonturen beleven en ontdekken.

Gastles bibliotheek:
Aantal: 1 keer, duur: 60 minuten
In de eerste les komt de leesmediaconsulent in de klas om het boek te introduceren. De kinderen beleven spelenderwijs het boek en ervaren daarmee het perspectief van Bas en Daan. Zo krijgen ze meer begrip van het verhaal.

Gastlessen ICO:
Aantal: 2 keer, duur: 75 minuten
De leerkracht kan kiezen voor twee aanvullende lessen filosofie of dans.

Kenmerken:

  • ABOS-lijn Lezen
  • gastles
  • meerdere leerlijnen
  • duur: 1 uur
  • prijs: verrekening Cultuurmenu