20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Boekenweek 2022

Van 9 t/m 18 april 2022 is het de Boekenweek. Deze 87e editie is een ode aan de eerste liefde. De Boekenweek vier je natuurlijk bij DNK met boeken, schrijvers en verhalen.

Word Bieblid en ontvang twee gratis tickets voor INKT

Schrijf je van 9 t/m 18 april in als bibliotheeklid aan de balie van De Nieuwe Kolk en ontvang twee kaarten voor INKT – de dikgedrukte editie op 11 april óf voor INKT op 7 juni met als gast Splinter Chabot. Klik hier voor de voorwaarden.

Tip: In De Nieuwe Kolk vind je tijdens de Boekenweek een thematafel met boeken rondom het thema eerste liefde. En natuurlijk haal je hier ook jouw exemplaar van het Boekenweekmagazine 2022.

ZO 10 APR | Van Gorcum Zaal

King Lear

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke poppenspel voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Het sprookjesachtige koningsdrama is een van de indrukwekkendste toneelstukken van William Shakespeare. Het toneelstuk is gebaseerd op verschillende verhalen over de koning van Brittannië die in de 8e eeuw v. Chr. geleefd zou hebben.

bestel tickets

MA 11 APR | Van Gorcum Zaal

INKT – de dikgedrukte editie

Tijdens de Boekenweek is het op maandag 11 april weer tijd voor een nieuwe INKT, hét programma waarin lezers en schrijvers elkaar ontmoeten. In het kader van de Boekenweek is er dit keer een speciale editie namelijk de dikgedrukte editie. Twee bekende gasten, twee interviewers en dubbel zoveel literair plezier. We starten de avond met auteur Annejet van der Zijl. In de pauze is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van boeken. Na de pauze gaan we door met een interview met Manon Uphoff.

bestel tickets

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen non- fictieschrijvers van Nederland. Ze werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere als misdaadverslaggeefster. De schrijfcarrière van Annejet begon in 1998, toen ze debuteerde met ‘Jagtlust’, een reconstructie van de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. De bekroonde biografie ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’ (2002) zette haar vervolgens op de kaart als de “koningin” van de literaire non-fictie. Annejet ontving in 2012 de Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland. In 2020 verscheen van haar hand het Boekenweekgeschenk, waarin ze de negentiende-eeuwse liefdesgeschiedenis ‘Leon & Juliette’ reconstrueerde.

Manon Uphoff

Manon Uphoff is een Nederlandse schrijver, scenarist en beeldend kunstenaar. Ze is vooral bekend van haar korte verhalen. Manon debuteerde in 1995 met de verhalenbundel ‘Begeerte‘ die genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs, de Anton Wachterprijs, en de ECI prijs. Het verhaal werd bekroond met de Rabobank Lenteprijs voor literatuur. Haar eerste roman Gemis (1997) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Haar meest recente boek ‘Vallen is als Vliegen’ (2019) werd door NRC en Humo uitgeroepen tot beste Nederlandstalige roman van 2019, en door boekhandel Athenaeum uitgeroepen tot beste boek van 2019.

Annejet van der Zijl in Op1

Manon Uphoff vertelt

MA 11 APR | Filmzaal 5

Mijn Vader is een Vliegtuig

Op maandag 11 april is de boekverfilming ‘Mijn vader is een vliegtuig’ bij ons in de Bioscoop te zien. Als Eva haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestond uit leugens en geheimen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin te zijn van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

bestel tickets

WO 13 APR | vanaf 17:30 | RTV Drenthe

Kolkend met Mariët Meester en Fieke Gosselaar

Aanstaande woensdag 13 april is er weer een nieuwe aflevering van Kolkend te zien op RTV Drenthe. Presentatrice Cunera van Selm gaat dit keer in gesprek met schrijfsters Mariët Meester en Fieke Gosselaar.