Vragen en antwoorden AsserPas

Vooropgesteld: hoe zit het met privacy en de AsserPas?

  • Bibliotheek DNK houdt zich altijd aan de wetten en regels op het gebied van privacy.
  • Informatie van en over de leden van bibliotheek DNK en hun gebruik van de bibliotheek wordt nooit en te nimmer verstrekt aan derden, ook niet via de AsserPas.
  • Leden van bibliotheek DNK ontvangen uitsluitend informatie van de bibliotheek over diensten van de bibliotheek als zij hier zich voor opgeven. Elk bericht is ook voorzien van de wettelijk verplichte uitschrijfmogelijkheid om de berichtgeving onmiddellijk te stoppen.
  • Op de AsserPas staat slechts een nummer: de gemeente en andere participanten rond de AsserPas hebben geen en krijgen geen inzage in de klantgegevens van bibliotheek DNK.

Hoe krijg ik een AsserPas?
De gemeente Assen verstrekt de AsserPas aan ingeschreven bewoners. Bij een geboorte of verhuizing die gemeld wordt aan de burgelijke stand ontvangt de betreffende bewoner automatisch een pas. Het is op dit moment nog onbekend welke tijd er zit tussen aanmelding bij burgerzaken en het verzenden van de pas.

Wie krijgt de AsserPas?
Alle inwoners van de gemeente Assen ontvangen een AsserPas. Deze pas gebruik je zolang je in de gemeente Assen woont. Hij wordt niet automatisch jaarlijks vervangen. Voor de hoofdbewoner van een pand is aan de pas toegang tot de milieustraat gekoppeld. Ook de overige bewoners ontvangen elk individueel een pas die gebruikt kan worden voor bibliotheek, parkeren en andere toekomstige toepassingen.

Ik heb (nog) geen AsserPas ontvangen.
Meld dit bij de gemeente Assen via de balie van het gemeentehuis.

Ik wil de AsserPas gebruiken als bibliotheekpas.
Ben je al lid? Kom dan met je bibliotheekpas en de betreffende AsserPas naar DNK om het lidmaatschap over te schrijven naar de AsserPas. Je oude bibliotheekpas lever je in.
Ben je nog niet lid? Kom dan met de AsserPas naar de bibliotheek in De Nieuwe Kolk om lid te worden tegen de geldige tarieven en overhandig hierbij je AsserPas om deze vervolgens te activeren. Neem hierbij ook je ID bewijs mee.

Ik ben mijn biebpas kwijt, maar wil nu mijn stadspas activeren als bieb pas.
Dit kan. De stadspas wordt hoofdpas en het oude pasnummer komt te vervallen.

Is het verplicht om de AsserPas te gebruiken als bibliotheekpas?
Nee. De klant kiest zelf of hij deze wel of niet gaat gebruiken. De oude bibliotheekpas kan ook gebruikt blijven worden.

Hoe werkt de AsserPas?
De AsserPas werkt op precies dezelfde wijze als de traditionele bibliotheekpas. Hij kent dezelfde functies, zoals bijvoorbeeld het opladen van tegoed. Overigens, net als nu staat het tegoed niet op je pas, maar in onze database gekoppeld aan je NAW gegevens zodat als je de pas verliest je tegoed niet kwijt raakt. De pas is voorzien van een bar-code, Mifare chip en er is een naam van de pashouder op de pas geprint.

Kan ik de AsserPas ook gebruiken om in te loggen in Mijn Bibliotheek?
Ja, dat kan. Gebruik hiervoor wel het nummer dat staat op de AsserPas (en begint met 592), in combinatie met je reeds gekozen wachtwoord (standaard is de eerste vier cijfers van je geboortedatum).

Ik ben mijn AsserPas kwijt!
Als je dit constateert dan meld je dit bij de gemeente Assen. Dit doe je via gemeentelijke balie. Van de gemeente ontvang je vervolgens per post een nieuwe AsserPas na betaling van het vervangingstarief van €15,-.

Wat gebeurt er met boetes en openstaande bedragen als de bibliotheekpas wordt ingewisseld voor het gebruik van de AsserPas?
De boetes en openstaande bedragen blijven gekoppeld aan de klant, dus ook aan de nieuwe AsserPas.

Ik heb een AsserPas in de bibliotheek gevonden?
Lever deze in bij de balie aan het cultuurportaal.