Ouders

Voorlezen is voor een kind heel belangrijk. Het is gezellig, maar ook van groot belang voor de ontwikkeling van het kind. Dat geldt voor jonge kinderen, maar zeker ook voor oudere kinderen. En dat houdt zeker niet op als een kind zelf leert lezen. Ook kinderen die zelf al lezen genieten ervan voorgelezen te worden.

Kinderen die een kwartier per dag voorgelezen worden vergroten hun woordenschat jaarlijks met duizend extra woorden. Zij lezen makkelijker en beleven er meer plezier aan dan kinderen die niet voorgelezen worden. Voorlezen betekent ook een moment van rust, een moment om te praten en om samen van te genieten.

Hoe en wanneer?
Maar hoe kies je een goed voorleesboek? Wanneer maak je er tijd voor? En hoe lees je je kind voor als je zelf niet goed kunt lezen? Je leest er alles over in deze etalage voorlezen thuis en in de klas.

Het Leesplein: Op deze site vind je alles over kinder- en jeugdboeken voor 0-15 jaar.  Nieuws, (luister)boeken- en filmtips. Informatie over schrijvers en tekenaars en talrijke themalijsten over onderwerpen in kinderboeken.

Een gevonden (boek)titel op deze site kun je simpel bij je eigen bibliotheek reserveren via de knop "Aanvragen"