Jouw bieb-bezoek

en bibliotheekabonnement

Geüpdatet op 24 februari 2021

Bibliotheek DNK is van dinsdag 15 december tot en met maandag 15 maart tijdelijk gesloten vanwege de landelijk verscherpte coronamaatregelen. In deze periode kun je volop (e-)boeken blijven lenen via de online Bibliotheek of de Bieb-drive.

Vanuit overheidswege geldt voor bibliotheken dat:

 • Bibliotheken zijn gedurende acht weken gesloten en mogen geen inloop en verblijf toestaan.
  Bibliotheek DNK is daarom van 15 december t/m 15 maart gesloten.
 • Er een uitzondering is gemaakt voor het buiten afhalen/inleveren van boeken en media.
  Bij Bibliotheek DNK kun je gebruik kunnen maken van de Bieb-drive om gereserveerde boeken op te halen en de Boekenbussen (in De Nieuwe Kolk en in de wijken) om je boeken in te leveren.
 • Er een uitzondering is gemaakt voor speciale besloten activiteiten op afspraak (zoals kleinschalig hulp bij huiswerk of dagbesteding voor kwetsbare personen).
  Bibliotheek DNK biedt dit soort activiteiten niet aan. Het is daarom niet mogelijk om in de bibliotheek te verblijven en van computer- en/of werkplekken gebruik te maken.

Bieb-drive in nieuwe vorm 
Reserveer online in ‘Mijn Bibliotheek’ jouw favoriete boeken, dvd’s en/of games. Nadat je reservering is verwerkt, ontvang je een e-mail met het bericht dat jouw reservering klaarligt. Vanaf dat moment kun je de reservering ophalen bij de Bieb-drive. De Bieb-drive is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 15.00 uur

De Bieb-drive bevindt zich aan de buitenkant van de bibliotheek aan de Weiersstraat, rechts van de hoofdingang van De Nieuwe Kolk. Vergeet niet je bibliotheekpas mee te nemen en een eigen tas om je reservering in mee naar huis te nemen.

Niet-opgehaalde reserveringen die voor 16 december zijn gereserveerd
Heb je voor 16 december bericht ontvangen dat je reservering klaar stond bij de bibliotheek en had je deze nog niet opgehaald, dan kun je deze ook bij de Bieb-drive ophalen.

Terugbrengen
Je kunt je boeken, dvd’s, games en tijdschriften inleveren in de Boekenbussen. Deze staan in De Nieuwe Kolk (van maandag t/m zaterdag), bij de Albert Heijn in de wijken Kloosterveen, Vredeveld en Peelo, en (weer terug op zijn plek) bij de Jumbo in de wijk Marsdijk.

Voor alle geleende materialen geldt dat de uitleentermijn wordt verlengd (de exacte datum wordt nog belend gemaakt). Eventueel openstaand te-laat-geld loopt van 15 december t/m 15 maart niet verder op.

Heb je vragen over je abonnement, kijk dan hier of jouw vraag bij de veelgestelde vragen staat of neemt contact op met DNK.

 

Openingstijden Bibliotheek DNK

T/m 15 maart 2021 gesloten.

Openingstijden Bieb-drive

MA t/m VR:
10.00 – 12.00 uur
14.00 – 16.00 uur

ZA:
10.00 – 12.00 uur
13.00 – 15.00 uur

Bieb-drive

Let op: de Bieb-drive werkt anders dan je van ons gewend bent.

Stap 1: Reserveer online in ‘Mijn Bibliotheek’ jouw favoriete boeken, dvd’s en/of games. Heb je een Basis abonnement, dan kun je nu maximaal 4 items lenen.
Stap 2: Nadat je reservering is verwerkt, ontvang je een e-mail met het bericht dat jouw reservering voor je klaar ligt.
Stap 3: Haal jouw reservering op tijdens de openingstijden van de Bieb-drive.

Vergeet niet…

 • je bibliotheekpas mee te nemen om je reservering daadwerkelijk te kunnen lenen,
 • een eigen tas mee te nemen om je reservering in mee naar huis te nemen.