Jongeren

De wereld 12 +

Bibliotheek Assen heeft een aparte wereld voor jou. Speciaal voor jongeren die houden van gamen, muziek én literatuur.

12+boeken

Je vindt ze op de 12Plus afdeling. Zoek naar boeken met de C-aanduiding op de rug.Je vindt ze op de 12Plus afdeling. Zoek naar boeken met de C-aanduiding op de rug.

Jongerenboeken voor 15+

Boeken geschreven vanuit de beleving van jongeren over thema's die jou bezig houden: verliefdheid, seks en je kunt boeken voor de Young Adult, voor jou dus, veel makkelijker vinden. Je gaat in de bibliotheek gewoon op zoek naar boeken met de D-aanduiding rug.

Verfilmde boeken

Naast leesboeken kun je in de bibliotheek ook dvd’s met verfilmde boeken lenen.

Luisterboeken

Wil je eens een keer niet lezen maar wel lekker luisteren naar een verhaal? Leen dan eens een luisterboek op cd of op daisy-rom.

Makkelijk lezen

Vind je lezen moeilijk? Er zijn boeken die speciaal geschreven zijn als lezen niet zo vlot gaat. Vaak niet zo dik en met veel afbeeldingen. Met verhalen in wat kortere zinnen, zonder moeilijke woorden. We hebben ze bij elkaar gezet, samen met de luisterboeken.

Tijdschriften

Tijdschriften voor jongeren kun je lezen in de bibliotheek of je leent ze gewoon.

  • CosmoGirl!
  • Expreszo
  • Fancy
  • Girlz!
  • Kijk
  • Power Unlimited
  • Sevendays

Games lenen bij de bieb

Dat kan in Bibliotheek Assen. Hier kun je games lenen voor de Wii, Xbox 360 en Playstation 3.

Gamen op de multitouchwand

Speel een spel op de grote multitouchwand. Je kunt met meer personen tegelijk lekker interactief aan de gang.

Luisteren naar muziek

Gebruik een koptelefoon en luister naar de collectie van Muziekweb. Je kiest uit meer dan 4 miljoen tracks, allemaal streaming te beluisteren in de bibliotheek via pc of tablet

Social Spot

Samen met een project aan de slag, video's bewerken,  een presentatie voorbereiden: je doet het in de Social Spot. Alle benodigde apparatuur - iMacs en iPads - staat er voor je klaar.

PC gebruik

Om te werken of te studeren staan er werkplekken met PC's voor je gereed. Je eigen laptop kun je ook aansluiten en er is gratis WIFI beschikbaar.