Veelgestelde vragen

Geen link meer naar de Online Bibliotheek in de iOS-versie van de e-booksapp V4.0.7

Apple staat in een app geen links meer toe naar websites met een betaald lidmaatschap buiten die app. Daarom kun je sinds de laatste update van onze e-booksapp (versie 4.0.7) in de app helaas niet meer op een link klikken om naar de Online Bibliotheek te gaan om een boek te lenen. Je moet dus zelf op je telefoon of tablet buiten de app een browservenster openen en naar de Online Bibliotheek surfen om in de catalogus te kijken. Versies waar nog wel linkjes in de app getoond werden, zijn afgekeurd door Apple.

De Koninklijke Bibliotheek heeft plannen om in de toekomst de e-bookscollectie in de app zelf te tonen (zoals in de Vakantiebieb), maar op dit moment weten we nog niet wanneer dit wordt gerealieerd.

Een alternatief is om een Webclip (snelkoppeling) naar https://www.onlinebibliotheek.nl/e-books.html te plaatsen op het beginscherm van de iPad/iPhone.

Je maakt op de volgende manier een webclip voor de site op een iPhone/iPad met iOS 9 of hoger.

Je keert automatisch terug naar het Beginscherm waarop nu een pictogram is geplaatst. De volgende keer dat je de site wilt bezoeken tik je eenvoudig op dit pictogram.

 

 

onderwerp: