20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Zielentocht

Kamerorkest Somer o.l.v Rolf Verbeek, m.m.v Sergiy Bolotny (viool)

Genre: Klassiek

Een programma Zielentocht, verweven met de betekenis van Allerzielen; over verlies en introspectie, pijn, vreugde, hoop en troost.

Het 30- koppige kamerorkest Somer neemt je mee in een muzikale reis, waarin we een diepere verbondenheid met het mysterie van het leven en de onsterfelijkheid van kunst en herinnering ontdekken.

In dit programma staat de nieuwe compositie Zielentocht van Julia Philippens centraal. Zielentocht is ontstaan om het verdriet, dat ze niet kon vatten in woorden, toch uitdrukking te geven. Het stuk is een werkelijke tocht door haar ziel geworden, met verliefdheid, verdriet, zorgen, gevaar en uiteindelijk berusting. Bijzonder is ook het vioolconcert van de Asser componist Louis Henri Somer. Solist in het vioolconcert is de uit Oekraïne afkomstige violist Sergiy Bolotny.

Programma
Mahler – Totenfeier
Somer – Vioolconcert, solist Sergiy Bolotny – viool
Philippens – Zielentocht
Mendelssohn – Meeresstille und glückliche Fahrt

selecteer datum en tijd

OVER SOMER

Somer is een dynamisch orkest van young professionals. Het orkest heeft een kernbezetting van 30 musici en staat onder leiding van dirigent Rolf Verbeek, vaste gastdirigent van Camerata RCO en winnaar van de dirigentenbeurs 2022 van het Kersjes Fonds. Somer is flexibel: het orkest speelt graag in complete bezetting, maar speelt ook in kleinere samenstelling als de omstandigheden daarom vragen. Somer kenmerkt zich door verbinding met het publiek te zoeken, te spelen op niet gangbare locaties en door samenwerking aan te gaan met andere (kunst)disciplines en niet- reguliere partijen. Elk programma bevat nieuwe of nieuw gearrangeerde muziek. De avontuurlijke programmering gespeeld door the next generation maakt van Somer een verrassend orkest.

prijzen

-

  • Normaal € 25,00
  • Tot 30 jaar € 15,00