20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Porgy Franssen, Jacqueline Blom e.a.

Tonio

Genre: Toneel

Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? A.F.Th. van der Heijden beschrijft in zijn bestseller ‘Tonio’ hoe hij en zijn vrouw op de been proberen te blijven na het verlies van hun 21-jarige zoon Tonio. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Terwijl de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies hen uit elkaar of zijn ze in staat elkaar troost te geven?

Ignace Cornelissen maakte een bewerking voor toneel, even indrukwekkend en rauw als het boek. Hij regisseert een topcast voor een vertolking die nog dagenlang door je hoofd zal spelen.

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

"Porgy Franssen weet met zijn prachtige dictie veel gevoel aan de literaire bespiegelingen over rouw en de dood te geven. Jacqueline Blom toont hoe pijn haar personage heeft afgestompt en de levendigheid uit haar heeft gezogen. Hun dialogen voeren hen langs mooie crescendo’s van wederzijds onbegrip en onmacht."

NRC

"Dus hangt het af van Jacqueline Blom en Porgy Franssen. En die zijn gelukkig erg goed in het tonen van ongeluk. Het hele spectrum aan tegenstrijdige emoties komt voorbij. Blom geeft bovendien, in tegenstelling tot Van der Heijdens ik-roman, echt een eigen stem aan de moeder, die duizend keer valt en even vaak weer opstaat."

Volkskrant