20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Toneelgroep Maastricht met Jeroen van Koningsbrugge

The Great Gatsby

Genre: Toneel

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. De regie is in handen van Servé Hermans.

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

Regisseur Servé Hermans en 1e inspiciënt Sem Jongen vertellen in deze video over de voorstelling, de tour en het maakproces.

Bezoeker Frank over The Great Gatsby:
Première Great Gatsby door Toneelgroep Maastricht. Een stuk met vaart en weinig adempauzes in de dialogen, waardoor het stuk als een gele auto in volle vaart tegen die beroemde slotzin tot stilstand kwam: ‘So we beat on, boats against the current’… een bijna niet mis te verstane metafoor in deze tijd. Mooi!

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets