Prins Claus Concert 2019

Hanze Symphony Orchestra

Prins Claus Concert 2019

Genre: Muziek

Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, presenteert het Prins Claus Concert 2019. De muzikale invulling van de avond wordt verzorgd door het Hanze Symphony Orchestra, bestaande uit studenten van het Prins Claus Conservatorium en van de Hochschule für Künste uit Bremen. Het programma is dit jaar gevarieerd met als opening L'Apprenti Sorcier van Dukas. Vervolgens wordt er een spectaculair werk voor 5 slagwerkers en orkest gespeeld van de Japanse componist Takemitsu. We sluiten de avond af met het Concerto for Orchestra van Béla Bartók. Het Hanze Symphony Orchestra wordt gedirigeerd door vermaard dirigent Stefan Geiger.

Het Prins Claus Concert heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een prachtig cultureel evenement met elk jaar weer uitverkochte zalen. In het orkest spelen de beste jonge muzikale talenten geboren en getogen in het Noorden maar ook studenten uit vele andere Europese regio’s.

selecteer datum en tijd

Deze voorstelling heb je helaas gemist. Gelukkig hebben we nog veel andere uitgaanstips, bekijk daarvoor onze agenda & tickets