Prince Tribute Band

The Celebration of Prince

Prince Tribute Band

Genre: Muziek

Supported by Sublime

De dood van Prince in april 2016 kwam als een grote schok. Toen een aantal Nederlandse topmuzikanten optrad tijdens een herdenkingsconcert, bleek de muzikale klik op het podium enorm. Het idee voor een tributeband was geboren, en wat voor een: deze artiesten weten hoe je een stomend en funky concert à la Prince neer moet zetten. Van ‘Kiss’ tot ‘Controversy’ en van ‘1999’ tot ‘Cream’, ze komen allemaal voorbij.

Wij verloten onder alle bezoekers van deze voorstelling 1 x 2 tickets voor de expositie 'My Name is Prince' in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Wil jij kans maken op deze kaarten? Koop dan snel jouw tickets voor het concert van Prince Tribute Band op vrijdag 16 maart in DNK én stuur een e-mail naar info@dnk.nl.
Meer informatie over de expositie vind je hier.

foto's

de line-up

De line-up bestaat uit drie vocalisten. Rasmuzikant, singer-songwriter en performer David Dam deed met succes mee aan The Voice of Holland 2014. Kris Rietveld die met een 9,5 afstudeerde aan het Utrechts conservatorium is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene (Alain Clark). Singer-songwriter Jessy Hay is de muzikale leider van de PRINCE TRIBUTE BAND. Hij studeerde cum laude af als gitarist en speelt onder meer bij Ruth Jacott en Big Black & Beautiful. Toetsenist Anan den Boer is bekend van Kane en Alain Clark. De ritmesectie bestaat uit bassist Nick Kamphuis (Charl Delemarre en The Voice-winnares Maan) en drummer Willem van der Krabben (Jett Rebel, Tim Akkerman en anderen). De enige vrouw in de band is saxofoniste en componiste Kika Sprangers, een van de grootste jazztalenten in Nederland (onder anderen leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, theatershow Swingin’ Harlem van New York Round Midnight en lid van de Wicked Jazz Sounds Band). Saxofoniste Kika wordt geflankeerd door trombonist Efe Erdem. Efe speelt onder meer bij Re:Freshed Orchestra en zangeres Anouk.