Prijswinnaars Prinses Christina Concours

Sterren van morgen!

Prijswinnaars Prinses Christina Concours

Genre: Muziek

Een jaarlijkse samenwerking van Muziekkamer Assen en Theater DNK, waarbij podiumruimte aan de talentvolle prijswinnaars van het Prinses Christina Concours wordt geboden, de ‘Sterren van morgen!’. Het resultaat is een muzikaal feestje voor jong en oud. Ook in 2018 spatte het talent weer van het podium tijdens de finale van het Concours in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. In Assen ontvangen we de volgende prijswinnende musici:

1 Sara van den Brink - harp
2 Nynke Dijkstra - klarinet
3 Viktor Koning - gitaar

Sara van den Brink

Sara van den Brink (2002) uit Kampen begon op 7-jarige leeftijd met harpspelen. Ze heeft de eerste zeven jaar les gehad van Janneke van der Lugt bij Quintus Kampen. Sinds het schooljaar 2017-2018 zit zij in de Jong Talentklas op Artez Zwolle, waar ze nu les heeft van Manja Smits. In 2011 kreeg Sara de tweede prijs op het Rosa Spier Concours. In 2015 won zij de eerste prijs bij You’ve got Talent Epe. Op het JMCO in 2016 won ze samen met fluitiste Marije van T’hul de eerste prijs. In 2017 slaagde Sara cum laude voor haar D-examen. In 2018 deed ze weer mee met het Rosa Spier Conours, waar ze een tweede prijs behaalde. Sara geeft geregeld concerten, zowel solo als in samenwerkingsverbanden. En ze is ook bezig met andere muzikale kanten ontdekken, naast de klassieke harp. Momenteel zit Sara in 4 VWO.

Nynke Dijkstra

Nynke Dijkstra (2004) begon op achtjarige leeftijd met klarinet spelen bij Bob Verhulst. Na een half jaar is zij les gaan volgen bij Monique Gruppen in Joure. Op haar negende won zij tijdens het Nederlands Klarinet Concours voor basisschoolleeftijd de eerste prijs. De prijs was een nieuwe klarinet. In 2014 en 2015 stond Nynke in de finale van het Haydn Muziek Festival.  In augustus 2016 trad zij op tijdens het Kinderprinsengrachtconcert in Amsterdam, dat door AVRO-TROS op tv werd uitgezonden. Zij trad onder anderen op met Jan Smit. Sinds september 2016 volgt zij klarinetlessen bij Pierre Lafay in Groningen. Bij de Ferwerda Academie in Drachten volgt zij theorie– en pianolessen. Nynke speelt in de blazersklas van het Frysk Jeugd Orkest en loopt stage in het grote orkest. Zij zit in de tweede klas van de Havo van de Buitenbaan in Heerenveen.
Tijdens dit concert wordt Nynke op de piano begeleid door Nynke Eekhof.

Viktor Koning

Viktor Koning (1996) voelde zich vanaf (zeer) jonge leeftijd aangetrokken tot de gitaar en met hulp van zijn ouders en kennissen probeerde hij eenvoudige melodieën te spelen op de gitaar van zijn vader. Een aantal jaren later kreeg Viktor zijn eigen instrument, een gitaar die nauwelijks groter was dan een ukelele. Op zijn achtste begon hij met lessen bij Aart van Overmeir. Vanaf dat moment gingen de ontwikkelingen snel; na een paar maanden vertolkte hij Spaanse traditionele gitaararrangementen tijdens zijn eerste concert in de Witte Kerk te Holten. Op zijn 14e werd hij aangenomen als Jong Talent aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, waar hij nu studeert bij Jacob Vlijm.
Viktor hoopt zijn muzikale ideeën te kunnen uiten in een breed klassiek gitaarrepertoire. Muzikaal is Viktor allround geïnteresseerd, maar meester zijn van zijn instrument is waar zijn absolute focus ligt. Viktor volgde masterclasses bij o.a. Aniellio Desiderio, Stefano Grondona, Elliot Simpson en Otto Tolonen.