NNO

A Symphonic Tribute To Prince

NNO A Symphonic Tribute to Prince

Genre: Muziek

Toen poplegende Prince in 2016 overleed, werd hij door toonaangevende muziekjournalisten de ‘Mozart van onze tijd’ genoemd. Een terechte vergelijking. Want allebei wisten ze meerdere instrumenten op virtuoze wijze te bespelen, hadden ze een vlijmscherp gehoor en lieten ze een kolossaal oeuvre na. Maar bovenal waren het geniale componisten en grote vernieuwers.

Voor A Symphonic Tribute to Prince is een mooie selectie gemaakt van achttien hits, waarbij dampende funkrock wordt afgewisseld met meer lyrische, ingetogen songs. Ook de afwisseling in bezetting is steeds anders. De bekende funk-, soul- en R&B-artiesten Boris (Idols-winnaar in 2004) en Jennie Lena (The Voice of Holland-finalist in 2015) zingen afzonderlijk Prince-songs, maar uiteraard zingen ze samen ook verschillende nummers.

Ook de samenstelling van de musici is steeds anders. Zo speelt het Noord Nederlands Orkest tien nummers samen met één van de solisten. Deze nummers zijn dan uiteraard speciaal voor een groot orkest gearrangeerd. Verder is er voor deze avond een combo in het leven geroepen, zij spelen acht nummers van Prince waaronder Kiss, Diamonds and Pearls en  When Doves Cry. Het combo bestaat uit: Femke Ijlstra (saxofoon), Jasper Soffers (piano), Patrick Eijdems (drums) Joost Vergoossen (electrisch gitaar) en Boudewijn Lucas (basgitaar). Verder wordt de avond nog specialer gemaakt door een mooie lichtshow. Kortom: het wordt een spetterende show!

"lange strijkerslijnen, warm opgloeiend koper en soms een priemende hobo- of trompetpartij de gedroomde omlijsting vormden voor een steeds fenomenaal zingende Lena"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

NRC