Lucretia van der Vloot

Lucretia sings Gladys

Lucretia van der Vloot

Genre: Muziek

Lucretia van der Vloot stapt in de schoenen van haar idool Gladys Knight, een eerbetoon aan een van de grootste nog levende soullegendes. De Amerikaanse zangeres Gladys Knight behoort tot de grote soulnamen als Aretha Franklin, The Supremes en Etta James. Gladys scoorde mega hits als onder andere ‘If I Were Your Woman’, ‘Midnight Train to Georgia’ en de James Bond soundtrack ‘Licence to Kill’.

In deze soulvolle voorstelling vormen Van Der Vloots verhalen en de schitterende Knight-songs de rode draad. Lucretia: “Haar muziek is voor mij mijn hele leven een bron van inspiratie. Enkele jaren terug zag ik haar voor het eerst live in de Royal Albert Hall in Londen. De tranen vloeiden bij haar opkomst en die avond besloot ik om haar te eren met een prachtige voorstelling. En die presenteer ik nu vol trots! Ik vertel verhalen uit mijn eigen leven; mooie momenten, onzekerheden, liefdes en ik zoek naar de parallellen van mijn leven en dat van Gladys”.

Lucretia wordt begeleid door een catchy live band. En drie achtergrondvocalisten vormen haar eigen ‘the Pips’; het trio waarmee Gladys Knight jarenlang optrad.

"een heerlijke vrouw met een mooie uitstraling en een prachtstem die het publiek naar haar hand zet met een groep goeie musici om haar heen"
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Theaterparadijs

"Van der Vloot heeft een stem waarmee ze bekendere collega’s als Glennis Grace achter het behang kan zingen."

Theaterkrant

"‘Lucretia sings Gladys’ is een eerbetoon aan, maar zeker op gelijkwaardig niveau met, de soullegende."

Musicalsites