Lone van Roosendaal, Ferry Doedens e.a.

Expeditie Eiland

Lone van Roosendaal, Ferry Doedens e.a. (1)

regie: Martin Michel en Joep Onderdelinden, spel: Lone van Roosendaal, Ferry Doedens, Jelka van Houten, Renée van Wegberg, John Buijsman e.a.

Genre: Special

‘Expeditie Eiland’ is een spannende en komische musical met een vette knipoog naar de tv-realitysoap ‘Expeditie Robinson’. Alleen al het rijtje ster-acteurs dat je op het podium ziet is indrukwekkend: Lone van Roosendaal, Ferry Doedens, Jelka van Houten, Renée van Wegberg en John Buijsman en vele anderen. Drie totaal verschillende gezinnen doen mee aan het nieuwe tv-programma ‘Expeditie Eiland’: de volkse familie Ten Kate, de omhooggevallen Van Stirum-Vinkesteijns en de ingedutte Kuipertjes. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud voor de grote hoofdprijs: het eiland en een geldbedrag van één miljoen euro! In een wirwar van beproevingen komen de kandidaten echter in steeds vreemdere situaties terecht.

Tijdens de Musical Sing-A-Long gaf de cast van Expeditie Eiland alvast een voorproefje die je hier kan bekijken.

Onlangs verscheen in de Volkskrant een razend interessant artikel over cabaretmannen in de musicalwereld. Hierin gaf o.a. Rutger Bekker (componist Expeditie Eiland) een interview over hoe hij de musicalwereld is ingerold. Lees het artikel hier.

van Expeditie Robinson naar Expeditie Eiland

Je deed mee aan Expeditie Robinson.
“Ik heb vier jaar geleden mee gedaan aan Expeditie Robinson. Ik haalde de finale!
Eigenlijk is de hele expeditie heftig: niet eten, weinig slaap, de spellen en geen contact hebben met het thuisfront maakte het af en toe erg moeilijk. Maar je wil natuurlijk zo lang mogelijk in het spel blijven en daar doe je dan ook alles aan. Ik heb veel doorzettingsvermogen.”

Kijk je uit naar de voorstelling?
“Zeker! Ik speel Fred, een man die met zijn partner meedoet aan de show. Hij werkt op een kantoor, is ongelooflijk ijdel en overtuigd van zichzelf. Het personage staat ver van me af, maar daarom kijk ik enorm uit naar het repetitieproces en de voorstelling.”