Kars Klok & Bernd Otter

Asser Praat

Kars Klok & Bernd Otter

Genre: Special

Het derde seizoen van de populaire reeks over de geschiedenis van Assen, Assenaren en hoe het allemaal zo gekomen is. Klok en Otter presenteren, als leden van de Asser Historische Vereniging, verbazingwekkende bijzonderheden over de stad. Verrassende gasten vertellen aan de hand van oude foto’s over hun aandeel in de ontwikkeling van Assen: of het nu over de eigen straat is, een bijzondere gebeurtenis of hun eigen leven. Dit aangevuld met muziek van "Van Luie Kees" met Arwin Warners en Robert Jan van Hoogdalem, beelden van oud-Assen, een miniquiz en een positief kritische noot van Bert Naarding. In een gemoedelijke sfeer, want meepraten mag.

Kom alvast in de stemming voor de voorstelling & meld je aan voor het Facebook event van 7 oktober, 25 november of 24 februari.

te gast op zondag 7 oktober

De eerstkomende editie op 7 oktober is onder meer Dineke van As te gast, zij was burgemeester van Assen van 1990 tot 2007, een boeiende periode vol ontwikkelingen. De stad groeide snel maar kreeg ook tegenslagen te verwerken. Zo hield ze onder ander de sluiting van de kazerne tegen. Geert Loman brengt een persoonlijk verhaal met het Kanaal als spil. Tot slot komen leerlingen van de Emmaschool vertellen over de geschiedenis van de school