Johanna ter Steege

Ik heet Lucy Barton

Genre: Toneel

Na Broadway en West End is het alom geprezen boek Ik heet Lucy Barton van Elizabeth Strout nu te zien in Nederland met Johanna ter Steege (o.a. De Beentjes van Sint Hildegard, Hanna van Hendrik) in de rol van Lucy Barton.

New York. Een vrouw in een ziekenhuisbed. En ineens zit aan het voeteneind haar moeder die ze jaren niet gezien heeft. Verhalen, herinneringen, stiltes. Wat zeggen onze verhalen? Hoe betrouwbaar zijn onze herinneringen, hoe verschillend zijn ze? Wat weten we van elkaar, wat vermoeden we, wat stoppen we weg? Een moeder en een dochter. Hoe worden we wat we zijn? En hoe pijnlijk is dat soms. In een ziekenhuiskamer waar de tijd stil lijkt te staan, beweegt het hele leven.

In een uiterst subtiele tekst, geestig en emotioneel, glashelder en mysterieus, van een onpeilbare droefheid en tegelijkertijd van een grote lichtheid, vertelt Lucy Barton haar verhaal en dat van haar moeder.

selecteer datum en tijd

Auteur

Strout, Elizabeth

Onderwerp

Moeder-dochter relatie

Inhoud

De gesprekken die een moeder en dochter voeren in een ziekenhuis, waar de dochter moet blijven omdat er na een blindedarmoperatie een infectie optrad, maken hun onderliggende relatie pijnlijk duidelijk.

Leen het boek: Ik heet Lucy Barton in bibliotheek DNK

prijzen

Ongeplaceerd Begane Grond

  • Ongeplaceerd Begane Grond € 25,00

Ongeplaceerd 1e Balkon

Ongeplaceerd 2e Balkon