De Indie Monologen

Wieteke van Dort, Onno Sinke e.a.

De Indie Monologen

regie: Bo Tarenskeen | zang: Astrid Seriese | gitaar: Erwin van Ligten | piano: Xavier Boot | met: Wieteke van Dort, Onno Sinke, Anneloes Timmerije en Ronald Douglas  

Genre: Toneel

70 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Tegenwoordig hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een Indische achtergrond. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land, en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? De Indië Monologen is een unieke theateravond met wisselende combinaties van gasten en met Nederlands-Indië als centraal thema.

Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van drie bekende Nederlandse schrijvers, musici en acteurs, maar ook prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek zijn vertegenwoordigd; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. Vaste muzikale kern van De Indië Monologen zijn Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten. De regie is in handen van Bo Tarenskeen.


in de krant

Onlangs verscheen er op Theaterkrant.nl een mooie recensie over De Indië Monologen en de noodzaak van het vertellen. Lees de recensie hier.