Circles

Ernst Daniël Smid & Four Baritones

Circles

Zang: Ernst Daniël Smid. Baritonsax: Niels Bijl, Jan Menu en Tini Thomsen.

Genre: Muziek, Opera

Vijf baritons maken de balans op van hun carrière. Waar is de muzikale reis begonnen en waar staan ze nu? Ernst Daniël Smid begon als operazanger, maar brak door in de musicalwereld. De Four Baritones spelen een prominente rol in het jazz- en popcircuit. ‘Circles’ brengt een van de kleurrijkste zangers van dit moment samen met de vier avontuurlijke baritonsaxofonisten in een programma vol popmuziek, klassiek, jazz en misschien wel een opera.

foto's

van Carnegie Hall tot DNK

Sinds zijn zangopleiding aan het Amsterdams Conservatorium vertolkte Ernst Daniël Smid grote operarollen van Carnegie Hall tot De Nederlandse Opera. In 1990 volgde een tweede doorbraak met zijn legendarische rol als Javert in de eerste grote Van den Ende- musical: 'Les Misérables'. Daarna volgden o.a. 'Sweeney Todd' en 'The Sound of Music'. In 1992 bracht hij zijn eerste solo-cd uit met Nederlandstalige chansons en liederen, waarvoor hij de Zilveren Harp ontving.

een uniek saxofoon kwartet

“Four Baritones” bestaat uit 4 prominente baritonsaxofonisten; Ties Mellema, Niels Bijl, coryfeeën uit de klassieke saxofoonwereld, Jan Menu, Nederlands meest vooraanstaande Jazz baritonsax, en Tini Thomsen, te horen in zowel popgroepen, jazzensembles als het Metropole Orkest. Ze spelen origineel repertoire en gewaagde arrangementen van bijvoorbeeld Beethoven en Led Zeppelin, en speciaal voor hen geschreven muziek. De baritonsax is de meest flexibele van alle saxofoons. Door de jaren heen zijn er verschillende beroemde baritonsax-spelers uitgenodigd om deel uit te maken van de steeds veranderende line-up van het ensemble.