Buitenspel

Aan de andere kant (ADAK)

Buitenspel

'Aan de andere kant' is een theaterdrieluik over Molukkers in Nederland. Over hun komst naar Nederland, hun jarenlange verblijf in woonoorden. Over verbroken beloftes en acties, en de impact die de acties op hen en op andere Nederlanders hebben gehad. Over het perspectief en de beleving van beide kanten. En over verzoening.
'Buitenspel' speelt zich af op het voetbalveld van FC Ambiona. Met dans, muziek en sport wordt in twee keer 45 minuten het verhaal van de Molukse familie Melanesy verteld: over dromen, strijd, familie en het vinden van een eigen plek. Dit is deel 2 van een drieluik over de Molukse geschiedenis, maar de voorstellingen zijn afzonderlijk te bekijken.

Een bezoek aan de voorstelling is inclusief koffie/thee en een Moluks hapje in de "rust".

Let op: deze locatievoorstelling is niet te zien in DNK, maar op het voetbalveld van FC Ambiona in Sportpark de Hoogte, Assen.

Lees meer 

selecteer datum en tijd

Deze voorstelling staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van ons speelprogramma ga je naar agenda & tickets

theaterproject over Molukkers in Nederland

Aan de andere kant is een theaterproject over Molukkers in Nederland. Over hun komst naar Nederland, hun jarenlange verblijf in woonoorden. Over verbroken beloftes en acties, en de impact die de acties op hen en op andere Nederlanders hebben gehad. Over het perspectief en de beleving van beide kanten. En over verzoening.

Aan de andere kant begint in 2018 met een korte voorstelling op drie markante Molukse locaties in het Noorden. In 2019 en 2020 volgen deel twee en drie. Samen vormen de voorstellingen met een doorlopend verhaal een trilogie. Met als afsluitende locatie het kampterrein van Westerbork, waar zich na de oorlog één van de grootste Molukse woonoorden bevond: Schattenberg.