Bram Bakker, Hans Koeleman e.a.

Wat beweegt de hardloper?

Bram Bakker, Hans Koeleman e.a.

Genre: Special

Psychiater Bram Bakker en voormalig Olympische topatleet Hans Koeleman gaan onverstoord voort met het verkondigen van het hardloopevangelie. En iedere keer loopt een derde artiest uit de literaire, cabaret of muzikale hoek met hen mee. Welkom in de Hardloopkerk, waarin een literair hardloopspektakel vol woorden wordt gelardeerd met muziek, beeld, beweging, humor en zingeving.

Bram Bakker, Wouter Monden en Hans Koeleman. Drie mannen met een heel verschillende achtergrond. Maar alle drie hebben ze van hardlopen een bezigheid gemaakt die een cruciale plaats inneemt in hun leven. Drie mannen die hardlopen alleen al om het hardlopen zelf.

Bram Bakker  is psychiater en veelzijdig publicist en schrijver. Hij maakte als auteur naam met de bestseller Te gek om los te lopen. Tot zijn hardloopboeken behoren De halve van Egmond, New York, New York en (samen met Simon van Woerkom) Runningtherapie. Zijn pr op de marathon is 2.46.23

Wouter Monden is een stand-up comedian en heeft in 2010 de juryprijs van de Culture Comedy Award gewonnen. Zijn stijl is het beste te beschrijven als toegankelijk, scherp en veel ruimte voor snelle interactie. Monden was van 2016 tot 2018 wekelijks te horen op Q-Music en schreef mee aan Dit Was het Nieuws. In november 2018 heeft Wouter de New York Marathon gelopen voor Stichting KIKA.

Hans Koeleman is voormalige Olympische topatleet en was deelnemer aan de Olympische Spelen van Los Angeles (1984) en Seoul (1988). Met 8.18.02 op de 3000 meter steeplechase behoorde hij tot de wereldtop. Hij woonde destijds in de Verenigde Staten en studeerde geschiedenis aan universiteiten aldaar. Zijn hardloopboeken zijn Het blauwe uur en de autobiografische roman Olympiërs. Zijn pr op de marathon is 2:52:56.

Ze bieden de theaterbezoeker een negentig minuten durend en buitengewoon inspirerend literair hardloopspektakel vol woorden, gelardeerd met muziek, beeld en beweging. Een meeslepende avond van drie doorgewinterde schrijvende atleten.

de derde artiest

De derde artiest is niet alleen een hardloper, maar ook een cabaretier! Wouter Monden vergezelt op 8 mei Bram Bakker en Hans Koeleman in onze Rabo Zaal. Wouter is onder andere bekend van zijn wekelijkse optreden bij Q-Music en won de juryprijs van de Culture Comedy Awards.