NNO-Beethoven en zijn erfgenamen

Beethoven en zijn erfgenamen

dirigent: Anja Bihlmaier | piano: Nelson Goerner

Genre: Klassiek

In 2020 wordt het 250e geboortejaar van Beethoven gevierd. Het NNO verbindt tijdens dit bijzondere jaar Beethovens revolutionaire muziek en de hedendaagse realiteit. Tijdens 'Beethoven en zijn erfgenamen' brengt het NNO o.a. Beethovens Derde Symfonie 'Eroica' uit 1804. Dit werk bestaat uit grote contrasten. Van vreugde naar rouw, berusting en felle uitbarstingen. Beethoven liet zijn persoonlijke, vaak heftige emoties klinken in zijn muziek en brak daarmee een nieuw tijdperk aan. Componisten vóór Beethoven waren altijd 'beschaafd' in hun muziek.

Net zoals Beethoven laat de in 1936 in New York geboren Steve Reich laat zich vaak inspireren door actuele thema’s. Zijn meest recente werk is Muziek voor ensemble en orkest. Het ging in november 2018 in première in Los Angeles en Reich schreef het in opdracht van zes grote symfonieorkesten. “Minimalism to the max!“, kopte San Francisco Musical Voice. New York Times vond de muziek “stralen als een juweel met veel facetten.” Het NNO tekent voor de Nederlandse première.

Voorprogramma
Voorafgaand aan het concert voeren het kunstenaarscollectief ZuHause en de musici van het NNO samen het project Eliën uit. Voor dit project heeft ZuHause een reis door Europa gemaakt om in contact te komen met Europeanen, die in enkele opzichten anders zijn dan jij of ik. Dit levert een bijzonder (muzikaal) verhaal op. Voor de pauze komt Thijs de Vlieger (Noisia) het NNO versterken. Er wordt dan een compositie uitgevoerd die Thijs de Vlieger speciaal voor hemzelf en orkest heeft gecomponeerd. Ook na afloop van het concert speelt Noisia.

Grote Zaal

selecteer datum en tijd

DO 13 FEB 2020

prijzen en arrangementen

Rang 1

  • Normaal € 32,50
  • Tot 30 jaar € 12,50

Rang 1 balkon

  • Normaal € 32,50
  • Tot 30 jaar € 12,50

Rang 2

  • Normaal € 30,50
  • Tot 30 jaar € 10,50