As it is in Assen - de Musical!

As it is in Assen & Friends

As it is in Assen - de Musical!

Genre: Musical

Ter ere van het eerste lustrum van het koor “As it is in Assen” is de familievoorstelling “As it is in Assen” – de Musical! geschreven. Een bruisende kleur – en klankrijke familievoorstelling voor alle leeftijden gebaseerd op de prachtige film “As it is in Heaven”. Zang, spel en dans voor en door Assenaren op het podium van ‘de huiskamer van Assen’!

In “As it is in Assen, de musical” komen verschillende amateur gezelschappen uit Assen bij elkaar. Jong en oud. Meer en minder ervaren. Te weten: De koren “As it is in Assen” en “De GOlden Assies” o.l.v. Brunhilde Kuijper. Harmonieorkest “De Eendracht”o.l.v. Diana Mols. Theater Hilde Tuijt van Hilde Tuijt. De Bondband. Jason staal (kleinkunst) en Dick van Veen (acteur). Al met al zo’n 100 mensen op het toneel. Sociale aspecten komen voorbij. Wat speelt er in Assen, onder haar bewoners? Wat houdt ons bezig? Wat verbindt ons?

Zang, dans, spel, muziek, alle leeftijden, voor, door en met elkaar. Voor en door Assenaren. Herkenbaar voor allen in de zaal. Samen zetten we Assen op de planken. De boodschap dat we met elkaar het leven maken. Het podium voor iedereen. Iedereen mag klinken.

selecteer datum en tijd

prijzen

  • Normaal € 15,00
  • Kind t/m 12 jaar € 7,50

De familie-voorstelling “ As it is in Assen”- de Musical!

Het koor “As it is in Assen” is in september 2014 opgericht door Brunhilde Kuijper van MCA “Klankrijk”. De naam van het koor is gebaseerd op de film “As it is in Heaven”.

In deze gerenommeerde film is een beroemd musicus (violist) de hoofdpersoon die om persoonlijke redenen vanuit Amerika terugkeert naar zijn geboortegrond in een klein dorpje in Zweden. Hij wil rust en vooral niet meer herkend worden. De bewoners van het dorpje komen er echter achter dat hij de beroemde violist is en vragen hem dirigent te worden van het plaatselijke kerkkoortje. Hoewel hij dit absoluut niet wil en het muzikale niveau van het betreffende koor dramatisch slecht is, doet hij het uiteindelijk toch. Dit komt omdat hij meer en meer betrokken raakt bij het wel en wee van de mensen. Natuurlijk bloeit er ook een prachtige liefde op tussen hem en een mooie jonge vrouw die ook nog eens prachtig blijkt te kunnen zingen.

De boodschap van het verhaal is dat muziek iedereen met elkaar verbindt. Dat angsten overwonnen worden. Vertrouwen groeit in mensen zelf en in elkaar. Wat in het donker verscholen ligt komt door samen te musiceren aan het licht. Dat met elkaar samen klinken alles verlicht en overstijgt. En schoonheid overwint.

Dit verhaal wordt nu toegespitst op de stad Assen. Net als in de film maken de mensen in Assen ook dingen mee in hun leven vergelijkbaar met die in de film. Muziek verbindt en maakt dat mensen op een dieper niveau bij elkaar betrokken zijn. Het is dan ook deze gedachte die mij, Brunhilde, ertoe heeft gebracht deze productie te willen maken. In de film zijn alle acteurs, op de hoofdrolspeler (de violist/dirigent) en de jonge vrouw (de zangeres) na, de bewoners van het dorpje waar de film is opgenomen. Dus geen professionele acteurs. Maar betrokken medemensen.

As it is in Assen - De musical