Amsterdams Kleinkunst Festival

Finalistentournee

Amsterdams Kleinkunst Festival

Genre: Cabaret

Op maandag 9 april 2018 heeft Glodi Lugungu in De Kleine Komedie in Amsterdam de jury- en publieksprijs van de AKF Sonneveldprijs 2018 gewonnen. Naast hem stonden  Selma Visscher en Michel en Tim in de finale. Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan & Woe, Yentl en de Boer: zomaar wat oud-finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Wim Sonneveldprijs is dan ook een van de belangrijkste prijzen voor talentvolle cabaretiers en kleinkunstenaars. De nieuwe lichting gaat nu met zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee. Ontdek jij hét nieuwe cabarettalent?

De jury over Glodi Lugungu (winnaar)
"De jury vond het een genot om naar Glodi te kijken en te luisteren. Hij is wat slungelig, maar stond zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel. Zijn verhaal was goed opgebouwd, met treffende details, beeldend verteld en het vormde een absurd inkijkje in het familieleven."

De jury over Michel en Tim (finalist)
"Michel en Tim vormen een karakteristiek duo met pit en flair. In hoog tempo speelden ze een reeks grappige sketches, met een spitsvondige rap over zelfingenomen jongens die in rijkdom geboren zijn."

De jury over Selma (finalist)
"Selma maakte indruk met haar poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en een gedurfd concept. Ze toont zich een veelzijdig performer, met een bijna technisch perfect optreden."

de jury over Glodi

“De jury vond het een genot om naar Glodi te kijken en te luisteren. Hij is wat slungelig, maar stond zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel. Zijn semi-naïeve presentatie koppelde hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen. Zijn lange verhaal over deurtrekken is een klassieker in de dop. Het was goed opgebouwd, met treffende details, beeldend verteld en het vormde een absurd inkijkje in het familieleven. Vooral het niet blijven hangen in realisme, door het negende kind te laten verdwijnen, verdient applaus."