Achter het Huis

Cees Geel, Anne van der Burg, Marie Louise Stheins

Achter het Huis

tekst: Ilja Leonard Pfeijffer - regie: Johan Doesburg - spel: Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma

Genre: Toneel

‘Het dagboek van Anne Frank’ behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huis: Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank is gebaseerd op haar dagboeken.

Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden. 

Een voorstelling voor jong en oud over een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.

Alvast in de stemming komen voor de voorstelling? Meld je dan aan voor het Facebook-evenement!

Jouw kaart is geld waard
Wist je dat jouw kaart geld waard is? Op vertoon van je entreeticket voor 'Achter het Huis' bezoek je Herinneringscentrum Kamp Westerbork voor het kindertarief van € 4,- én krijg je het boekje over Anne Frank in Westerbork cadeau! Deze actie is geldig van 16 t/m 30 november 2017. Kijk hier voor meer info.

Anne van der Burg over haar rol als Anne Frank:

"Ik las eerder dit jaar dat artikel in de Volkskrant, waarin stond dat er een nieuwe theaterversie van Anne Frank zou komen. Ik heb meteen een mailtje gestuurd aan regisseur Johan Doesburg, en ook aan Hans Croiset, die ik van school kende en die een beetje mijn theater-opa is. Hoe pak ik dit aan, wilde ik van hem weten, dit is namelijk wat ik wil: Anne Frank spelen."

foto's

kinderkorting

Voor kinderen onder de 12 jaar gelden speciale tarieven! Zie hieronder de volledige prijzenlijst.

"De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

NRC

"Dat er ook nog zo nu en dan gelachen wordt danken we vooral aan Raymonde de Kuyper. Haar Auguste van Pels is een innemende karikatuur, en De Kuyper staat verrukkelijk te spelen: swingend met al haar ledematen, haar gezicht een en al expressie en tics; wuft en wild en tegelijk zeer precies: maakt de rest kamermuziek, dan belichaamt zij de jazz."
  • 1
  • 2
  • 3

Volkskrant

"De dialogen zijn soms wel erg literair maar geestig en to the point, en de acteurs zijn zonder uitzondering uitstekend."

Margriet Prinssen, HDCregiomedia