20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Kinderboekenfestival TimBoekToe

Genre: Kind/familie

YES! Kinderboekenfestival TimBoekToe komt er weer aan op zaterdag 15 oktober. Deze keer duik je de jungle in, geheel binnen het thema van de Kinderboekenweek ‘Gi-ga-groen‘! Bezoek optredens van bekende schrijvers én YouTubers, laat je verrassen door Zoo Bizar, knutsel je eigen dierenmasker en insecten en geniet van nog veel meer leuks! Dat wordt Gi-ga-genieten!

Kinderboekenfestival TimBoekToe
Niemand minder dan bekende YouTubers Rutger Vink (Furtjuh) en Thomas Van Grinsven (Gewoon Thomas) zijn dit jaar van de partij tijdens het Kinderboekenfestival, dat wordt natuurlijk feest! Ook kan je, als je goed zoekt tussen alle bladeren van de jungle, Edward van de Vendel (schrijver van meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken én vertaler van de razend populaire De waanzinnige boomhut-reeks) ontmoeten. Illustrator Georgien Overwater (bekend van De regels van Floor) neemt deze dag de tijd om je kennis te laten met de wereld van animaties en illustraties en kinderboekenschrijver én natuurliefhebber Marc ter Horst laat zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek. Gi-ga-spannend wordt het optreden van Maren Stoffels, schrijfster van de spannende serie ‘De Wisselaar’. Wie je ook nog kan terugvinden in al het groen zijn kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk en dichter Kasper Peters. Koolwijk won al meerdere prijzen met zijn fantasyboeken voor kinderen en Peters leert graag iedereen de kunst van het dichten.

Natuurlijk is er naast de workshops en optredens door de schrijvers nog veel meer te doen! Je kan creatief aan de slag met dierenmaskers, insecten knutselen, kennismaken met kleine zoogdieren (ja echt!), op de foto in de jungle-photobooth, jouw favoriete kinderboeken kopen en laten signeren en nog veel meer!

Let op: Er zijn dit jaar twee festivallijnen: rood en blauw, let hierop bij het reserveren van de tickets. Beide festivallijnen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar. Elke lijn bevat drie optredens of workshops van drie verschillende schrijvers. Het optreden door Furtjuh en Gewoon Thomas zit bij beide festivallijnen inbegrepen. Ouders/begeleiders die meekomen naar het festival dienen ook een kaartje te reserveren.
Rood: Edward van de Vendel, Georgien Overwater & Pieter Koolwijk
Blauw: Maren Stoffels, Marc ter Horst & Kasper Peters

Ben je ontdekker? Dan krijg je korting en kan jij TimBoekToe voor slechts €4,- bezoeken! Vergeet niet om je Ontdekkers ledenpas mee te nemen, dit is samen met het ticket jouw toegangsbewijs. De korting is automatisch zichtbaar wanneer je ingelogd bent. Maar dat is niet alles! Als Ontdekker maak je kans om bij de Meet & Greet met Thomas en Rutger aanwezig te zijn! Nog geen ontdekker, maar wil je ook graag gebruikmaken van de speciale Kidsclub-acties? Schrijf je dan snel in via onderstaande knop.
De Ontdekkers

selecteer datum en tijd

za 15 okt

Rutger Vink en Thomas van Grinsven ken je natuurlijk van hun populaire YouTubekanalen ‘Furtjuh’ en ‘Gewoon Thomas’. Maar wist je ook dat ze boeken schrijven? Samen met hun hond Paco beleven Thomas en Rutger de spannendste avonturen in hun eigen kinderboekenserie. Het eerste deel ‘De magische halsband’ kwam in september 2021 uit en werd door de Kinderjury 2022 verkozen tot Beste Kinderboek van het jaar in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. En nu is deel twee uit! In ‘De Tijdmachine’ worden Rutger, Thomas en Paco naar het verleden gestuurd en beleven daar opnieuw allemaal spannende avonturen. Het boek is nog maar net uit en nu al razend populair. Wil jij meer weten over deze twee? Hun alles vragen over hun werk als vlogger, over hun boeken en hun hond Paco? Dan mag je dit optreden niet missen!

De twee YouTubers hebben er al veel zin in! In de video hieronder vertellen ze meer over wat voor leuks ze van plan zijn tijdens TimBoekToe.

Route Rood

Edward van de Vendel
Edward van de Vendel, schrijver van meer dan tachtig kinder- en jeugdboeken, vertelt over zijn boeken met heel veel beeld én je mag alles vragen! Zijn werk is met vele prijzen bekroond, waaronder elf keer een Zilveren griffel en twee keer de Woutertje Pieterse Prijs. Hij is tevens de vertaler van de razend populaire De waanzinnige boomhut-reeks.

Georgien Overwater
Georgien Overwater was aanvankelijk werkzaam als illustrator bij de NOS. Daarna maakte zij illustraties voor de animatiefilms van Paul Driessen zoals onder meer De schrijver en de doodThe Waterpeople en Three Misses. Later maakte zij ook animaties voor het kinderprogramma Sesamstraat. Ook ken je haar waarschijnlijk van de populaire boekenreeks De regels van Floor.

Pieter Koolwijk
Pieter Koolwijk won al meerdere prijzen met zijn fantasyboeken voor kinderen. Zijn boek Bens Boot werd in 2016 bekroond met een Vlag en Wimpel. Zijn eerste Zilveren Griffel won Koolwijk in 2021 met Gozert, zijn zesde boek. Later ontving hij hiervoor ook de Gouden Griffel. Tijdens TimBoekToe vertelt hij over zichzelf, over Gozert & Luna en in het bijzonder over zijn laatste boek De trollen van Leif.

Route Blauw

Maren Stoffels
Wie kent haar niet?! Maren Stoffels won met haar kinderboeken al meerdere keren De Prijs van de Jonge Jury en ook de Bookaward 2007. Dit jaar kwam ‘De Wisselaar’ uit, een spannende serie waarin de hoofdpersoon van leven kan ruilen met anderen en zo van het ene gevaarlijke avontuur in het andere terechtkomt. Tijdens TimBoekToe neemt ze je mee in deze gi-ga-spannende serie!

Marc ter Horst
Auteur Marc ter Horst schrijft informatieve kinderboeken die inmiddels in meer dan tien talen vertaald zijn en diverse prijzen gewonnen hebben. Dit jaar won hij een Zilveren Griffel voor zijn boek Viruswereld. Tijdens TimBoekToe geeft Ter Horst een stoomcursus klimaatverandering aan de hand van fossielen uit de ijstijd, spannende verhalen én grappige illustraties uit zijn boeken zoals Palmen op de Noordpool en Scheten uit de Schoorsteen. Na afloop mag je hem al je gi-ga-groene vragen stellen!

 

Kasper Peters
Wil jij de kunst van het dichten leren? Dan ben je bij Kasper Peters aan het juiste adres! Peters is voormalig stadsdichter van Groningen en geeft jaarlijks 200 gedichtenlessen. Dit jaar verscheen zijn nieuwste gedichtenbundel Kapitein in hangmat. Tijdens TimBoekToe neemt Peters je mee langs mooie zinnen, reizen, avonturen en oude boeken die het begin kunnen zijn van een bijzondere dagdroom. 

 

prijzen

-

  • ROUTE ROOD LID BIBLIOTHEEK € 5,00
  • ROUTE BLAUW LID BIBLIOTHEEK € 5,00
  • ROUTE BLAUW € 7,50
  • ROUTE ROOD € 7,50