20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Regenboogsymposium ‘Vrijheid en veiligheid’

Seksuele diversiteit in de samenleving, hoe gaan we daarmee om?

Genre: Actualiteit

Op maandag 11 oktober organiseert de Asser Regenboog Alliantie (Stichting ARA) in De Nieuwe Kolk in Assen van 13.00 tot 18.00 uur het Regenboogsymposium ‘Vrijheid en Veiligheid’.

Met het symposium wil de organisator begrip en bewustwording creëren en vergroten voor seksuele diversiteit en genderidentiteit in Drenthe. Seksuele diversiteit in de samenleving, hoe gaan we daarmee om? Deze vraag staat centraal op donderdag 8 oktober.

Het symposium richt zich op bedrijven, instellingen, overheden, verenigingen en andere organisaties in Drenthe. Hen wordt kennis aangereikt en handvatten aangeboden om een klimaat van vrijheid en veiligheid te bewerkstelligen. Zodat iedereen er écht bij hoort en kan zijn wie hij is en kan leven zoals hij wil.

Het programma bestaat uit een drietal plenaire lezingen, gevolgd door zes workshops, waarvan bezoekers er twee naar keuze kunnen volgen. Tussendoor vindt een videoboodschap plaats van minister Ingrid van Engelshoven. Dagvoorzitter is de bekende presentator Hink Jan Apotheker.

meer informatie   aanmelden

 

Programma overzicht:

13:00 Opening door o.a. dagvoorzitter Hink Jan Apotheker
13:20 Spreker 1: Astrid Oosenbrug (Voorzitter COC Nederland)
13:50 Spreker 2: Willemijn Ahlers (vrouw die als man heeft geleefd, politieachtergrond)
14:20 Spreker 3: Casper Boom (Ex-korfbalinternational)
15:20 Workshopronde 1
16:35 Workshopronde 2
17:20 Plenaire afsluiting met hapje en drankje

Dit event staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze events ga je naar agenda & tickets