20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Jason Staal / Aphranova

Preuvenement Live in DNK

Genre: Muziek

In 2020 is het Preuvenement Assen in verband met de coronacrisis omgedoopt tot de coronabestendige versie ‘Preuvenement aan Huis’. Dit streamingsfestival wordt live vanuit De Nieuwe Kolk uitgezonden op de oorspronkelijke festivaldata: 29 en 30 augustus 2020. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om live bij de uitzending aanwezig te zijn in de Grote Zaal van DNK. Koop hier snel je ticket(s), dit kan per tijdslot

Over het concert van Jason Staal
“… een kick van Nederlandse taal, gevat en grappig” (3voor12/VPRO) Kleinkunstenaar Jason Staal maakt niet alleen prachtige liedjesalbums maar doet ook de muzikale begeleiding bij theaterprojecten zoals ‘Ode aan Irma’ van Mooi Wark. Op dit moment werkt hij aan zijn derde album en bracht onlangs de single ‘Niet wachten op wat komt’ uit. Staal maakt kleinkunst met een catchy popsausje, vermengd met een grote voorliefde voor teksten. Op zaterdag 29 augustus trapt hij Preuvenement aan Huis af met een optreden van achter de vleugel, live vanuit De Nieuwe Kolk.

Over het concert van Aphranova
De Drents/Groningse band Aphranova is een spannende cocktailmix van jazzpop met een funky fusion randje en ademt soms Noorse folk sferen, maar toont ook uptempo drum’n bass grooves. Op hun debuutalbum, The Crossing, vormen elementen als identiteit, relativering en verbinding een rode draad. Frontvrouw Angelique van Os heeft zich tijdens diverse trips als reisjournalist laten inspireren door de kracht van de natuur, door de leegte, uitgestrekte landschappen en de rust.

Het debuutalbum gaat met stukken als The Crossing, Almost There, Intuition, The Mirror of Life, guilty pleasure Never Alone en Your Story ook over het zoeken naar humane verbinding, dichtbij jezelf en op afstand. In seizoen 20-21 brengt Aphranova hun muziek naar het theater van DNK.

 

Dit event staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze events ga je naar agenda & tickets