20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Internationaal Filmfestival Assen

Het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) is een jaarlijks driedaags filmfestival met een actueel (inter)nationaal programma, waarin vrouwen voor en achter de camera centraal staan. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijk talent te stimuleren en een podium te bieden. Naast een divers aanbod aan (inter)nationale titels, (voor)premières en gastprogramma’s bieden we ook inhoudelijke verdieping door diverse filmprojecten, inleidingen en Q&A’s met filmmakers. Tussen de films door is er een prikkelend randprogramma vol muziek, beeldende kunst en podiumkunsten. Daarnaast organiseren we elk jaar twee filmcompetities voor jong filmtalent: KersVers en Noordsterren – tijdens het festival worden de prijzen door een vakjury uitgereikt.

IFA is een van de oudste filmfestivals met een feministische traditie in Europa, het enige festival met een dergelijke oriëntatie in Nederland en bovendien een van de weinige structurele vertoners van arthouse films in Drenthe.

40-jarig bestaan
In 2020 vieren we de veertigste verjaardag van Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film, in 1980 opgericht als Festival Vrouwenfilms. Destijds stond een scholend karakter voorop. In die veertig jaar is de nadruk van de missie van IFA verschoven en gegroeid; het festival is bovenal een podium voor film, hoewel het thema én het belang onveranderd zijn gebleven. Tijdens de 2020-editie blikken we terug op vier decennia IFA. We staan stil bij de mate waarin en de manier waarop de rol van de vrouw in film en in de maatschappij is veranderd door de jaren heen, én we kijken vooruit, tot maar liefst het jaar 2060.

Bekijk het gehele filmprogramma hier.

Dit event staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze events ga je naar agenda & tickets