20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Human Music / Martijje

Preuvenement Live in DNK

Genre: Muziek

In 2020 is het Preuvenement Assen in verband met de coronacrisis omgedoopt tot de coronabestendige versie ‘Preuvenement aan Huis’. Dit streamingsfestival wordt live vanuit De Nieuwe Kolk uitgezonden op de oorspronkelijke festivaldata: 29 en 30 augustus 2020. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om live bij de uitzending aanwezig te zijn in de Grote Zaal van DNK. Koop hier snel je ticket(s), dit kan per tijdslot.

Over het concert van Human Music
De band Human Music is een jazz-klassieke fusion band onder leiding van Pavel Shcherbakov. Een combinatie van een klassiek strijkkwartet en een traditionele jazzband met Shcherbakov zelf op de solo trombone. De band bestaat uit een internationaal gezelschap van getalenteerde musici uit de stal van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In het nieuwe seizoen geven ze een optreden bij Podium Zuidhaege, op zondag 30 augustus trappen zij de tweede Preuvenement aan Huis dag af met een voorproefje.

Over het concert van Martijje
Martijje is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot dé Drentse ‘lady of jazz’, een status die ze dankt aan haar geprezen debuutalbum ‘Drezz’ (2009), een samenvoeging van Drents en jazz. Maar met haar heldere, warme stem zingt ze ook moeiteloos pop en samba, bijvoorbeeld op ‘Evenwicht’ (2015) waarmee ze de streektaalprijs binnensleepte. Op haar nieuwe album ‘Zicht’ klinkt de blues door. Hoe kan het ook anders als je geboren bent in Grolloo.

 

Dit event staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze events ga je naar agenda & tickets