20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Cochon Bleu / Bella Melvina

Preuvenement Live in DNK

Genre: Muziek

In 2020 is het Preuvenement Assen in verband met de coronacrisis omgedoopt tot de coronabestendige versie ‘Preuvenement aan Huis’. Dit streamingsfestival wordt live vanuit De Nieuwe Kolk uitgezonden op de oorspronkelijke festivaldata: 29 en 30 augustus 2020. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar om live bij de uitzending aanwezig te zijn in de Grote Zaal van DNK. Koop hier snel je ticket(s), dit kan per tijdslot.

Over het concert van Cochon Bleu
De vier eigenzinnige muzikanten van Cochon Bleu hebben twintig jaar lang geslepen aan hun gezamenlijke muzikale uitingen. Na honderden optredens en het uitbrengen van zes, meer dan goed ontvangen albums zijn ze geworden tot wat ze nu zijn – één van Nederlands meest sprankelende cajun/folk/americana bands. Krachtig meerstemmig zangwerk, accordeon, gitaren, mandoline, viool – in feite alles met snaren – dat zijn de tools. Alles ondersteund en bijeengehouden door een zeer to the point ritmesectie. Pure cajun muziek was ooit het uitgangspunt, maar al werkend en spelend werden veel andere invloeden geabsorbeerd waardoor geleidelijk aan een geheel eigen stijl werd ontwikkeld. Twee dingen zijn echter gebleven: de Franse teksten en de onuitputtelijke energie. Dit gecombineerd met een heel apart gevoel voor humor maakt dat elk optreden weer eindigt in een belevenis die niet snel wordt vergeten..

Over het concert van Bella Melvina
Bella Melvina stond al vaker op het Preuvenement. Deze 17-jarige singer-songwriter uit Assen won vorig jaar Kunstbende Drenthe en is ook dit jaar weer van de partij tijdens Preuvenement aan Huis.  Ze maakt nummers met een psychedelische vibe die gaan over de 3d’s: Dromen, Drugs & de Dood. “Ik vind zwaardere onderwerpen erg interessant en wil graag een verhaal vertellen met mijn muziek.” Bella Melvina speelt gitaar, ukelele en piano en proeft ook graag aan de jazz-kant.

Dit event staat niet meer op de agenda. Voor een overzicht van onze events ga je naar agenda & tickets