20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Yuni

World Views

Regie: Kamila Andini Speelduur: 95 min Genre: drama

De jonge en intelligente Yuni droomt ervan om naar de universiteit te gaan, maar haar grootmoeder ziet een betere toekomst voor haar kleindochter in een gearrangeerd huwelijk. Terwijl ze hard werkt en goede cijfers haalt, wijst Yuni tweemaal de huwelijksaanzoeken van mannen af die ze nauwelijks kent. Toch kan ze in haar achterhoofd niet ontsnappen aan de traditionele mythe uit haar Indonesische gemeenschap, die zegt dat een vrouw die een derde huwelijksafzoek afwijst, nooit meer zal trouwen.

Yuni, van regisseur Kamila Andini, is een coming of age-verhaal over rebellie en passie in een maatschappij die sterk gebonden is aan tradities en gewoontes. De film portretteert met tedere beelden een tiener die met haar vriendinnen fantaseert over jongens, seks en verliefdheid – onschuldige gesprekken, maar in hun omgeving niet vanzelfsprekend. Onder streng toeziend oog van de gemeenschap zal Yuni belangrijke keuzes voor haar toekomst moeten maken.

Deze festivaleditie presenteert IFA in samenwerking met CinemAsia Film Festival twee films van de Indonesische regisseur Kamila Andini. Naast Yuni, te zien op 11 en 12 maart in DNK, vertonen wij ook haar nieuwste film Before, Now & Then (met inleiding door Lara Nuberg) op woensdagavond 8 maart in Forum Groningen (adres: Nieuwe Markt 1, Groningen).