20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

The Quiet Girl

Spotlight

Regie: Colm Bairéad Speelduur: 94 min Genre: drama

Ierland, 1981. De negenjarige Cáit (Catherine Clinch) is een stil, teruggetrokken meisje en wordt over het hoofd gezien in een gezin met veel kinderen – eigenlijk wordt ze verwaarloosd. Wanneer haar moeder voor de zoveelste keer zwanger is, wordt ze van huis weggestuurd om de zomer door te brengen bij vrienden van haar moeder. Het voor Cáit onbekende stel, Eibhlín en Seán Cinnsealach (Carrie Crowley en Andrew Bennet), verwelkomt haar met open armen en Cáit bloeit helemaal op. Ze leert het reilen en zeilen van de boerderij en ervaart voor het eerst in haar leven hoe het is om een liefdevol thuis te hebben. Gaandeweg stelt ze zich steeds meer open, maar ze stuit ook op goed bewaard geheim van de familie bij wie ze logeert.

Voor The Quiet Girl baseerde regisseur Colm Bairéad zijn script op het korte verhaal ‘Foster’ van Claire Keegan. Een prachtig debuut, met veel rust en aandacht gefilmd. The Quiet Girl ging in première op het filmfestival in Berlijn en is de Ierse inzending voor de Oscars.

The Quiet Girl is de Vriendenfilm van IFA 2023. Als Vriend van IFA krijg je twee kaarten voor deze film cadeau. Daarnaast steun je het festival het hele jaar door en profiteer je van nog allerlei andere leuke voordelen. Vriend worden kan hier.