The Piano

IFA - On Demand (Spotlight)

Jane Campion| Nieuw-Zeeland – Australië – Frankrijk | 1993 | 121 min

The Piano vertelt het verhaal van Ada (Holly Hunter) die niet praat, maar spreekt via haar piano. Het is de Victoriaanse tijd, met duur theeservies, hoepelrokken en gearrangeerde huwelijken. Ada wordt naar de geïsoleerde westkust van Nieuw-Zeeland gestuurd om te trouwen met een kille, harde kolonist (Sam Neill). Ze arriveert met haar jongste dochter Anna (Anna Paquin) en haar piano. Met prachtige pianomuziek en tegen de achtergrond van de ruige bossen en kusten van Nieuw-Zeeland, leert Ada een vreemdeling kennen (Harvey Keitel). Er ontluikt zich een onverwachte liefde die haar aanspoort de keuzevrijheid en het geluk te vinden dat haar altijd ontzegd is.

Jane Campion won met The Piano talloze prijzen en meerdere Oscars. Het is bovendien nog steeds de enige film van een vrouwelijke regisseur die de prestigieuze Gouden Palm won in Cannes. Ook hoofdrolspelers Holly Hunter en de destijds elfjarige Anna Paquin ontvingen een Oscar voor hun optreden.

The Piano wordt vertoond als onderdeel van IFA Perspectief. Op zondagmiddag kun je via een livestream vanuit DNK het verdiepende panelgesprek volgen, onder leiding van moderator Lotje IJzermans. Te gast zijn regisseur Nouchka van Brakel, programmamaker Gerlinda Heywegen en schrijver Vamba Sherif.

Ondertiteling: Nederlands

LET OP: Kaarten koop je via de website van IFA
koop hier kaarten

selecteer datum en tijd

zo 07 mrt
  • 23:59 | On Demand

Op dit moment is de bioscoop gesloten (kijk hier voor alle coronamaatregelen). Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. I.v.m. de nieuwe maatregelen, zal uiterlijk MA 15 MRT het programma online staan. Update is dus niet op: