The Cave

World Views

The Cave

Bij ons te zien vanaf:

08 mrt 2020

Cast:

Amani Ballour, Salim Namour

Regie: Feras Fayyad

Speelduur: 107 min

Genre: Documentaire

Het toegewijde team vrouwelijke dokters, onder leiding van de jonge kinderarts Amani Ballour, staat centraal in deze documentaire van Feras Fayyad (Last Men in Aleppo). Dat zij naast hun mannelijke collega's staan, is in de wereld daarbuiten ondenkbaar, maar Ghouta is een wereld op zich. De vernielde Syrische stad is grotendeels verlaten, wordt al jaren belegerd en door dagelijkse bombardementen is er een chronisch tekort aan medicijnen en voedsel. De ondergrondse tunnels bieden veiligheid, totdat er in 2013 een grote chemische aanval plaatsvindt.

The Cave gaat over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit. Deze aangrijpende documentaire, die zowel het slechtste als het beste van de mens laat zien, maakt dit jaar kans op een Oscar.

Let op: De wettelijke leeftijdskeuring, 16 jaar, wordt strikt nageleefd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je helaas geen toegang bij voorstellingen van 16 jaar en ouder, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle wordt om legitimatie gevraagd.

selecteer datum en tijd

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 24 FEB