The Ashes

IFA - On Demand (Spotlight)

Griekenland | 2019 | 21 min. | Anastasia Anagnostopoulou

Voor sommigen eindigt rouw na het overlijden, of begint het juist bij de uitvaart. Maar wat als je er voor kiest om vast te houden aan de as van je naaste?

Marina, een jonge vrouw, verliest haar moeder en besluit om de as van haar moeder te bewaren. De behoefte aan onafhankelijkheid, bevestiging en liefde botsen met gevoelens van schuld en onderdrukking; overblijfselen van de relatie die Marina met haar moeder had. Ze leeft door, in haar eentonige leven zonder sociaal contact, totdat Marina verzeilt raakt in afspraken rond een clandestiene relatie tussen twee onbekenden. Het leidt af, verzacht haar eigen pijn. Vindt ze hierdoor verlossing of stelt ze er alleen maar de keuze mee uit, die ze toch echt moet gaan maken? Lukt het haar om los te komen van de mentale ketenen die haar vasthouden?

In het mooi geschoten, mysterieuze The Ashes, worstelt de protagonist in stilte met haar rouw en pijn door verbeelding. Een soms dromerige maar ook beklemmende film over loskomen, (on)afhankelijk zijn en de zoektocht naar volwassenheid.

Ondertiteling: Engels

LET OP: Kaarten koop je via de website van IFA
koop hier kaarten

selecteer datum en tijd

zo 07 mrt
  • 23:59 | On Demand

Op dit moment is de bioscoop gesloten (kijk hier voor alle coronamaatregelen). Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. I.v.m. de nieuwe maatregelen, zal uiterlijk MA 15 MRT het programma online staan. Update is dus niet op: