20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Sporen van Indië

DNK Filmhuis

Regie: Reda van der Putten Speelduur: 70 min

Op 10 mei organiseert het Vfonds in samenwerking met DNK een gratis inspirerende MeetUp voor iedereen die geïnteresseerd is in het Indisch, Moluks en Papoea erfgoed. Tijdens deze bijeenkomst krijg je de kans om de indrukwekkende documentaire ‘Sporen van Indië’ te bekijken en meer te leren over de subsidieregeling “Houd je erfgoed levend”. Tijdens de presentatie, verzorgd door het Vfonds, kun je ontdekken hoe je deze subsidie kan aanvragen voor je eigen immaterieel erfgoed projecten en zo het cultureel erfgoed kan behouden voor toekomstige generaties.

Het belooft een inspirerende avond te worden vol met fascinerende verhalen en interessante gesprekken. Mis deze kans niet!

Programma
18:00 – Inloop met Indonesische hapjes (incl. 2 consumptiemunten)
18.30 – Aanvang/ Start programma
18:35 – Presentatie : “Houd je erfgoed levend”
19:00 – Q&A met Vfonds adviseurs
19:30 – Start documentaire ‘Sporen van Indië’

Over vier eeuwen van verwevenheid tussen Indië en Nederland maakte historicus Hans Goedkoop de documentaire ‘Sporen van Indië’.
Op straat, in huis, zelfs in de huid van mensen om ons heen. Overal vind je de Indische sporen van een geschiedenis die Nederland voorgoed veranderde. Over die vier eeuwen van verwevenheid van Indië en Nederland maakte historicus Hans Goedkoop, zelf ook van Indische komaf, een filmische documentaire met de titel: ‘Sporen van Indië’. Goedkoop schreef het script en presenteert de documentaire. Vele aspecten van de Indische invloeden op de complete Nederlandse maatschappij komen aan bod: De Indo’s, de Molukkers, maar ook de veteranen en de Totoks, de plantages en de pensions.