20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Sansur

World Views

Regie: Mostafa Heravi Speelduur: 86 min Pauze: nee

Zes Iraanse vrouwen, die zich moedig verzetten tegen de wetten en ongeschreven regels in hun land. Maar het overtreden van de ‘sānsūr’, de censuur, is niet zonder gevolgen. In open getuigenissen delen de vrouwen in deze creatieve documentaire ervaringen met ontslag, intimidatie en arrestaties, in journalistiek, het onderwijs, de kunst en sport, en hun onwil om zich aan te passen en te gehoorzamen. Welke offers moeten de Iraanse vrouwen brengen en wat betekent de censuur voor hun identiteit, individualiteit en dromen? Kunnen zij een leven in ballingschap starten, hun maskers afzetten en volledig vrij zijn?

In Sānsūr vertelt regisseur en fotograaf Mostafa Heravi het verhaal van vrouwen die vrijheid zoeken, de onderdrukking en discriminatie op grond van hun sekse achterlaten, en stap voor stap meer ruimte vinden om te lachen, te zingen en de dansen.

—-

Deze film wordt vertoond i.s.m. het Middle East Film Festival. Na afloop van de vertoning gaat MEFF-programmeur Willem Vrugteveen in gesprek met regisseur Mostafa Heravi en Soodeh Lashkari, een van de hoofdpersonen uit de documentaire.

selecteer datum en tijd

NL = Nederlands gesproken | OV = Originele Versie (met Nederlandse ondertiteling) | LSR = Laser Vision
Let op: Tickets zijn uitsluitend online te koop | Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Eerstvolgende update: