Requiem for Williamsburg

IFA - On Demand (Spotlight)

Nederland, VS | 2019 | 30 min | Yara Hanneme

Alles wat deze artiest en galeriehouder wil, is blijven waar ze zit, in haar huis in haar geliefde buurt Brooklyn, maar super-gentrificatie dreigt haar levenswerk en haar manier van leven te vernietigen.

Requiem for Williamsburg vertelt het verhaal van Paulien, een Nederlandse artiest en gescheiden moeder die begin jaren tachtig haar hart volgt en naar New York verhuist. Ze kan zich alleen een vervallen pand veroorloven in de buurt Williamsburg, waar misdaad en drugs de boventoon voeren. Tegen alle verwachtingen in lukt het haar om niet alleen het huis op te knappen, maar ze opent ook de Holland Tunnel Art Gallery in haar achtertuin, die al snel beroemd wordt. Terwijl Paulien haar leven opbouwt en succes vergaart, ontwikkelt ook de buurt zich steeds verder, tot deze rond de eeuwwisseling door gentrificatie bijna niet meer herkenbaar is. Paulien staat voor een zeer drastische keuze.

LET OP: Kaarten koop je via de website van IFA
koop hier kaarten

selecteer datum en tijd

zo 07 mrt
  • 23:59 | On Demand

Op dit moment is de bioscoop gesloten (kijk hier voor alle coronamaatregelen). Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. I.v.m. de nieuwe maatregelen, zal uiterlijk MA 15 MRT het programma online staan. Update is dus niet op: