Proxima

Spotlight

Proxima

Bij ons te zien vanaf:

07 mrt 2020

Cast:

Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger

Regie: Alice Winocour

Speelduur: 107 min

Genre: Drama

De wereld van astronauten wordt gedomineerd door mannen. Zij kunnen zich richten op de ruimte doordat hun vrouw de kinderen opvoed. Het stelt astronaute Sarah Loreau (Eva Green) dan ook voor een lastige keuze als zij als enige vrouw en alleenstaande moeder wordt geselecteerd voor de ruimtemissie Proxima, onder leiding van de Amerikaanse Mike Shannon (Matt Dillon). Hoe dichter ze bij het vertrek komt, hoe hechter ze zich verbonden voelt met haar dochter, en de aarde.

Deze ruimtefilm van Alice Winocour (Augustine, Maryland) speelt zich geheel op aarde af en zet het veelbesproken dilemma tussen moederschap en carrière in een nieuw perspectief.

Filmhuizenfilm

Voorpremière

IFA biedt deze film aan i.s.m. Drentse filmhuizen. Lid, donateur of bezoeker van een van de deelnemende filmhuizen? Laat je ledenpasje, donateurskaart of ticket zien bij de kassa en ontvang korting op Proxima! Zie filmfestivalassen.nl voor meer informatie.

selecteer datum en tijd

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 24 FEB