20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Poor Things

Gender Benders

Regie: Yorgos Lanthimos Speelduur: 141 min Pauze: nee Genre: drama,komedie

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal van Bella Baxter (Emma Stone), een overleden vrouw die weer tot leven wordt gewekt door een zeer onorthodoxe wetenschapper (Willem Dafoe). Samen met een fragiele macho-advocaat (Mark Ruffalo) gaat ze op een avontuurlijke reis door alle continenten. Met het brein van een baby, en dus bevrijd van de vooroordelen van haartijd, leert Bella steeds meer over de wereld, over seks en over het leven zelf. Ze wordt steeds standvastiger in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding.

Poor Things is een adaptatie van Alasdair Gray’s gelijknamige roman uit 1992 en speelt zich af in Victoriaanse tijden met een bijbehorende, fenomenale cinematografie. De film vormt de derde samenwerking tussen regisseur Yorgos Lanthimos en Emma Stone en heeft enorm veel prijzen heeft gewonnen, waaronder Golden Globes voor Beste Film en Beste Actrice, en elf Oscar-nominaties.

Let op: De wettelijke leeftijdskeuring, 16 jaar, wordt strikt nageleefd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je helaas geen toegang bij voorstellingen van 16 jaar en ouder, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle wordt om legitimatie gevraagd.

selecteer datum en tijd

NL = Nederlands gesproken | OV = Originele Versie (met Nederlandse ondertiteling) | LSR = Laser Vision
Let op: Tickets zijn uitsluitend online te koop | Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Eerstvolgende update: