#niet op mijn netvlies

Rape has no place in this cinema!

#niet op mijn netvlies

Bij ons te zien vanaf:

07 mrt 2020

Regie: Gerlinda Heywegen (Filmkrant.LIVE)

Speelduur: 45 min

Genre: Event

Zolang film al bestaat, zolang worden vrouwen in films al misbruikt. Een programma dat daar over gaat is belangrijk, zeker op IFA, zeker nu het onderwerp vanwege #metoo zo actueel blijft.


Maar tijdens zo’n festivalweekend klinkt dat misschien niet erg gezellig. Vandaar dat Gerlinda Heywegen, filmprogrammeur en programmamaker, het onderwerp op een manier aanpakt waardoor de gruwelbeelden niet op ons netvlies komen. En daardoor is er alle tijd om aandacht te besteden aan wat we verder nu “echt” zien in films. Waar zit het verstopte geweld? Vrouwen worden nog steeds “verdraaid” in films, en verknipt tot iets waar de meesten zich onmogelijk in kunnen herkennen. Een ongezond zelfbeeld is het resultaat. Maar gelukkig leven we ook in tijden van verandering, van genoeg is genoeg en zien vrouwen (en daarmee mannen evenzeer) eindelijk zichzelf, echt zichzelf, in films van zowel mannelijke als vrouwelijke regisseurs.


Dat vieren we in dit filmprogramma, #nietopmijnnetvlies. In het volgende filmblok draait in zaal 5 de film Filles de Joie, dat zeer goed aansluit op dit programma.

selecteer datum en tijd

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 24 FEB