20 - 2001,5mLIVETICKET> 20

Mona Lisa and the Blood Moon (16 jr.)

Spotlight

Regie: Ana Lily Amirpour Speelduur: 108 min Genre: fantasie,horror, thriller

Al haar hele leven zit Mona Lisa (Jeon Jong-seo) achter slot en grendel in een isoleercel. Op een dag lukt het haar om te ontsnappen, met dank aan haar bovennatuurlijke krachten waarmee ze andere mensen kan sturen. Ze zwerft onder het licht van de volle maan door de straten van New Orleans en vindt onderdak bij alleenstaande moeder en stripper Bonnie Belle (Kate Hudson). Er ontstaat vriendschap tussen Mona Lisa en Bonnies verwaarloosde zoon Charlie, maar Bonnie ziet haar kans schoon en probeert een slaatje te slaan uit Mona Lisa’s bijzondere krachten – waar misschien niet iedereen ongeschonden uit zal komen.

Regisseur Ana Lily Amirpour is vooral bekend van haar ‘Iraanse vampieren-spaghettiwestern‘ debuutfilm A Girl Walks Home Alone at Night (2014), die destijds op IFA te zien was. Ook haar nieuwste film is een genremix en mengt fantasy, mystery en thriller tot een prettig eigenzinnig geheel, met een kleurrijke stijl en een scherp oog voor bijzondere personages. Mona Lisa ging in première op het Filmfestival van Venetië, met een nominatie op zak voor de Gouden Leeuw voor Beste Film.

Let op: De wettelijke leeftijdskeuring, 16 jaar, wordt strikt nageleefd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan heb je helaas geen toegang bij voorstellingen van 16 jaar en ouder, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Ter controle wordt om legitimatie gevraagd.