Lillian

Spotlight

Lillian

Bij ons te zien vanaf:

08 mrt 2020

Cast:

Patrycja Planik

Regie: Andreas Horvath

Speelduur: 130 min

Genre: Drama

De Russische migrante Lillian (Patrycja Planik) wil terug naar haar thuisland, maar zit volledig aan de grond. Als ze op de kaart ziet dat de continenten elkaar bijna raken, gaat ze op pad richting Alaska. Te voet. Haar onwaarschijnlijke tocht voert Lillian dwars door de Verenigde Staten, waardoor het land aan ons voorbij trekt en schitterende weidse shots afwisselen met detailbeelden van ruraal Amerika. Bewoners van de kleine dorpjes kijken haar na, zonder naar haar om te kijken.

De film van regisseur Andreas Horvath (Earth’s Golden Playground) is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Lillian Alling, die in 1926 te voet van New York naar Rusland trok. Patrycja Planik draagt de film moeiteloos, zonder één woord te zeggen.

Young migrant Lillian is heading towards her homeland Russia. She crosses the vast United States, on foot, without saying a word.

Voorpremière

selecteer datum en tijd

 

Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. Iedere maandag vanaf 17:00 staat het programma voor de komende speelweek online. Volgende update: MA 24 FEB