Laatash

IFA - On Demand (Worldviews)

Elena Molina| Spanje | 2019 | 14 min

De Saharawi-vrouwen trotseren al meer dan veertig jaar de droogte van de hamada, de vloek van de woestijn. Het is land waar niets is, dus ook geen water. Toch wordt er voor iedereen gezorgd en elke druppel water wordt eerlijk verdeeld. Ze overleven. Maar diep vanbinnen sluimert een ergere, andere dorst, die niet door water gestild kan worden. Ze kunnen niets anders dan wachten, wachten op verlossing.

In Laatash (‘Thirst’) ontmoeten we de vrouwen die verantwoordelijk zijn voor het watermanagement in nederzettingen van vluchtelingen. De korte documentaire belicht praktische problemen die soms zelfs tergender zijn dan de oorlogssituatie waar de mensen in eerste instantie voor gevlucht zijn. We zien hun woningen, de bijna surrealistische beelden van enorme silo’s in de woestijn en worden herinnerd aan de kostbaarheid van water. Water is als goud, water is leven.

Ondertiteling: Engels

LET OP: Kaarten koop je via de website van IFA
koop hier kaarten

selecteer datum en tijd

zo 07 mrt
  • 23:59 | On Demand

Op dit moment is de bioscoop gesloten (kijk hier voor alle coronamaatregelen). Een speelweek loopt van donderdag t/m woensdag. I.v.m. de nieuwe maatregelen, zal uiterlijk MA 15 MRT het programma online staan. Update is dus niet op: